Home » Blog » Onze tips voor budgetkoken

Onze tips voor budgetkoken

Je zal ongetwijfeld de stijging van de productprijzen in de supermarkten wel al gemerkt hebben. Bij l’Unique beloven wij je echter altijd scherpe prijzen in de shop en aan de pomp. Maandelijks geven wij ook spetterende en leuke promo’s. Toch willen we een stapje verder gaan en jou tips geven voor budgetkoken. Zo geniet jij steeds van lekkere gerechten aan een goedkope prijs.

Maak een gericht lijstje als je boodschappen gaat doen. Dergelijke lijstjes maken je veel bewuster van wat je écht nodig hebt, waardoor je minder impulsaankopen zal doen en meer zal budgetkoken.

Bereid grotere porties en vries ze vervolgens in. Op die manier heb je minder afval én producten in grote aantallen kopen is vaak goedkoper.

Hou een kalender bij, waarop je wekelijks schrijft wat je gaat eten. Zo laat je je niet verleiden tot extra’s en hou je de rekening laag.

Gebruik het internet en de blog van l’Unique als inspiratie. Het is gratis en wij geven je graag de lekkerste en goedkoopste tips om heerlijke en gezonde maaltijden op tafel te zetten én te budgetkoken. We leggen je bijvoorbeeld graag uit wat het gezondste en toch lekkerste beleg voor op je boterham is!

Het zit in de kleine dingen: niet alleen bij je ingrediënten kan je letten op de prijzen, ook tijdens het koken kan je de prijs al drukken. Zet bijvoorbeeld je vuur niet op de hoogste stand, maar op een gematigde temperatuur. Het koken duurt misschien iets langer, maar je elektriciteits- of gasrekening zal je dankbaar zijn. Zet het vuur ook zo’n vijf minuten voordat je gerecht klaar is, al uit. Het vuur blijft namelijk nog een lange tijd warm, waardoor je eten verder zal garen zonder dat je energie verbruikt.

Kook met je overschotjes. Probeer creatief om te gaan met voedsel. Heb je bijvoorbeeld nog wat rijst over of hebben de kinderen hun portie niet helemaal opgekregen? Neem het dan zelf mee naar het werk als lunch bijvoorbeeld. Brood kan je altijd invriezen of een lekkere broodpudding van maken.

Inventariseer wat je allemaal in huis hebt. Van pastasoorten tot rijst en vlees in de diepvries, weet wat je in huis hebt en maak daar je wekelijkse menu van. Zo heb je minder kans om dingen te kopen in de winkel die je toch al hebt en die op moeten. Misschien wel onze belangrijkste tip bij het budgetkoken!