Home » Blog » 6 gerechten die je écht moet eten tijdens je wintervakantie

6 gerechten die je écht moet eten tijdens je wintervakantie

Ga jij deze winter ook skiën of een andere wintersport doen? Stop dan onderweg met de wagen zeker aan onze shops, daar vind je alle snacks die je nodig hebt om de lange rit tot een goed einde te brengen! Alle inkopen gedaan en alles gevonden in onze buurtwinkel? Dan geven we je graag enkele tips mee over gerechten die je écht moet eten wanneer je op wintervakantie gaat naar Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië of een ander winterland naar keuze!

Goulash- of ajuinensoep

2 heerlijke soepvarianten die je in verschillende landen terugvindt en je lekker opwarmen. Ben je al terug thuis van je wintersport en wil je de lekkere soep of andere gerechten zelf opnieuw maken? Dan vind je alle verse groenten en andere producten die je nodig hebt in onze buurtwinkels!

Wiener Schnitzel mit Pommes

Een schnitzel xxl is een gerecht dat natuurlijk niet mag missen wanneer je op skireis of andere wintervakantie gaat! Je vindt het niet alleen op de meeste menukaarten in Oostenrijk en Zwitserland, ook in Italië kan je heerlijk genieten van het gerecht. Hier heet het wel Cotoletta Milanese! Je maakt deze schnitzel overigens ook eenvoudig zelf thuis of je koopt het vers in een van onze shops!

Kaiserschmarrn

Heerlijk als dessertje. Een soort Oostenrijkse pannenkoek met hoeveel toppings je maar wilt! Ook eenvoudig zelf thuis te maken.

Kaasfondue

Wie houdt er niet van een gezellige kaasfondue? Of je nu met zen allen in de chalet zit of op restaurant een kaasfondue deelt, de mogelijkheden zijn enorm. Opnieuw, ook zeer gemakkelijk thuis te maken om de gezellige wintersfeer door te trekken. In onze shops en buurtwinkels vind je tal van kaassoorten. Zo is er voor ieder wel wat wils!

Rösti

Wie graag in Zwitserland vertoeft, heeft ongetwijfeld al eens geproefd van rösti. Het aardappelgerecht komt in alle maten en met verschillende smaken: met spek, groenten, gerookte zalm en ga zo maar verder!

Tiroler Gröstl

Opnieuw een gerecht op basis van aardappelen, en opnieuw met heerlijke ingrediënten. Oorspronkelijk was het bedoeld als een mengelmoes van restjes die op moesten, maar al snel werd het een volledig én lekker gerecht om energie op te doen om opnieuw de pistes te verkennen tijdens je winterreis!

Bovenstaande gerechten vind je gemakkelijk terug in restaurants tijdens jouw wintervakantie. Heb je zin om ze zelf eens uit te proberen en ze zelf te maken? Weet dan dat je zo goed als alle ingrediënten terugvindt in onze shops! De meeste van onze buurtwinkels zijn bovendien op zondag geopend! Eerder zin in een lekker vers broodje of snelle warme snack? Ook dan ben je uiteraard welkom in onze bakkerij en buurtwinkel!