Home » Blog » Vegan, wat wil dat eigenlijk zeggen?

Vegan, wat wil dat eigenlijk zeggen?

Vegan, het begrip en de levensstijl zijn haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld én de supermarkten. Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen, vegan zijn en eten? Wij leggen het graag voor je uit, geven je enkele ideeën voor heerlijke vegan recepten én voorzien alles wat je nodig hebt, gewoon eenvoudig in onze buurtwinkels!

Wat kan je eten en kopen als je een vegan levensstijl hebt?  

Kort door de bocht gezegd wilt een vegan levensstijl zeggen dat je alles afzweert wat van een dier komt. In tegenstelling tot vegetarisch zijn, zweer je niet enkel het eten van vleeswaren af, maar gebruik je geen enkel dierlijk product. Je eet daarbij ook geen enkele vissoort of schaaldier én alles wat direct afkomstig is van een dier. Met andere woorden géén honing, bijenwas, melkproducten, eieren en ga zo maar verder. Ook cosmetica kan overigens vegan zijn, doordat het bijvoorbeeld niet uitgetest wordt op een dier. Lush, onder meer, bekend om de zeep en bruisballen met een sterke geur, verkopen enkel producten die niet getest worden op dieren. Het maakt dan ook een groot deel uit van hun PR en Marketing.

Kunnen vegans dan helemaal niks eten?

Uiteraard is dat niet het geval. Er zijn verschillende heerlijke vleesvervangers op de markt, die je overigens ook in onze shops kan terugvinden. Denk hierbij maar aan tempeh, tofu, hummus linzen en nog veel meer. Extra voedingsstoffen haal je als vegan dan weer uit zaden, noten, groenten en granen. Wees trouwens gerust, je vindt tegenwoordig ook al verschillende vegan alternatieven voor allerlei andere producten, zoals yoghurt, ijs en meer. Ben je niet zeker welke producten je nu kan eten als vegan? Vraag dit gerust even na bij onze medewerkers, zij helpen je met veel plezier verder.

Enkele receptjes om je inspiratie te geven

Zeker als beginnende vegan is het niet altijd gemakkelijk om gezond, lekker en evenwichtig een maaltijd te kiezen. Geen zorgen, wij zetten even enkele tips op een rijtje. Zo goed als alle ingrediënten, zoals verse groenten, vind je gewoon terug in de rekken van onze winkels!

  • Broodje paddenstoelen shoarma: in plaats van shoarmavlees kies je voor lekkere paddenstoelen. Een ideale vleesvervanger voor tussen je pitabroodje!
  • Tabouleh met granaatappel: heerlijk fris én het vult!
  • Soepjes: met soepjes van verschillende verse groenten krijg je elke dag je portie vitaminen binnen.
  • Vegan vispannetje met puree: een Vlaamse klassieker, maar dan met vegan tofu!

Kom gerust langs in onze shops om inspiratie op te doen! Wij helpen je graag bij het uitkiezen van heerlijke ingrediënten én geven maandelijkse spetterende promo’s. Kom snel langs!