Home » Blog » De lekkerste gerechten van maart

De lekkerste gerechten van maart

Met de komst van maart begint de natuur langzaam te ontwaken uit haar winterslaap. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de eerste tekenen van groei verschijnen in de tuinen en op de boerenmarkten. Maart is een tijd van overgang, waarin we afscheid nemen van stevige gerechten en ons verheugen op lichtere, frissere smaken. Laten we eens kijken naar enkele typische maaltijden die perfect passen bij deze tijd van het jaar.

Lentestamppot met voorjaarsgroenten

Stamppot is een traditioneel gerecht, maar het kan ook perfect worden aangepast aan de veranderende seizoenen. In maart kunnen we genieten van een heerlijke lentestamppot, boordevol verse voorjaarsgroenten zoals raapstelen, spinazie, jonge worteltjes en lente-ui. Serveer het met een sappig stukje gebakken vis of een vegetarische burger voor een voedzame en vullende maaltijd.

Asperges met Hollandaisesaus

Maart markeert ook het begin van het aspergeseizoen. Verse, sappige asperges zijn heerlijk in combinatie met romige Hollandaisesaus en een paar plakjes gekookte ham. Dit eenvoudige gerecht is een viering van de lente en een absolute traktatie voor de smaakpapillen.

Frisse salades met lentegroenten

Na maanden van zwaardere kost, is maart de perfecte tijd om te genieten van lichte en verfrissende salades. Maak gebruik van de overvloed aan verse lentegroenten zoals radijsjes, komkommer, waterkers en lente-uitjes. Voeg wat geroosterde zaden of noten toe voor een knapperige textuur en maak een dressing op basis van citroen en olijfolie voor een extra frisse smaak.

Zoete lekkernijen met seizoensfruit

Maart brengt ook een overvloed aan heerlijk seizoensfruit, zoals aardbeien, rabarber en citrusvruchten. Maak gebruik van deze smaakvolle ingrediënten door ze te verwerken in zoete lekkernijen zoals aardbeientaart, rabarber crumble of citroentaart. Deze desserts zijn niet alleen heerlijk, maar ook een perfecte manier om de lente te vieren.

Kortom, maart is een tijd van vernieuwing en verandering, zowel in de natuur als voor heerlijke gerechten. Door te kiezen voor verse, seizoensgebonden ingrediënten uit onze shops kunnen we optimaal profiteren van de smaken die deze tijd van het jaar te bieden heeft. Dus laat de lente maar komen en geniet van al het lekkers dat maart te bieden heeft!