Home » Blog » De lekkerste maaltijdsoepen

De lekkerste maaltijdsoepen

Als de temperaturen gedaald zijn en de dagen kort, is er niets zo geruststellend als heerlijke dampende maaltijdsoepen om je op te warmen. Maaltijdsoepen zijn niet alleen voedzaam, maar ook eenvoudig te bereiden en vol van smaak. In dit blogartikel delen we enkele heerlijke recepten voor maaltijdsoepen die niet alleen je lichaam verwarmen, maar ook je smaakpapillen verwennen.

Minestrone met verse groenten

Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 g sperziebonen, in stukjes
  • 100 g kleine pastasoorten
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering
Bereidingswijze
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, wortels, bleekselderij en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, sperziebonen en pasta toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse basilicum voor het serveren.

Thaise kokossoep met kip

Ingrediënten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • Sap van 1 limoen
  • Verse koriander voor garnering
Bereidingswijze
  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en rode currypasta tot geurig.
  • Voeg kokosmelk, kippenbouillon, kip, champignons en paprika toe. Laat sudderen tot de kip gaar is.
  • Voeg limoensap toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander voor het serveren.

Linzensoep met spinazie en tomaten

Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 250 g rode linzen, gewassen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 g verse spinazie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering
Bereidingswijze
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, wortels, knoflook en komijnpoeder tot de ui zacht is.
  • Voeg linzen, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Laat sudderen tot de linzen gaar zijn.
  • Voeg spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Met deze eenvoudige recepten voor maaltijdsoepen kun je genieten van heerlijke, voedzame maaltijden die je opwarmen tijdens koude dagen. Experimenteer allerlei ingrediënten die je eenvoudig in onze buurtwinkels haalt en pas de recepten aan naar jouw smaak. Laat je creativiteit de vrije loop en deel deze hartverwarmende genoegens met vrienden en familie. Want, zoals het gezegde gaat, een warme kom soep is als een knuffel voor de ziel.