Home » Blog » Wat eet je het beste voor je sport?

Wat eet je het beste voor je sport?

Er zijn verschillende dingen die je het beste niet eet voor je sport, zoals vlees of volle yoghurtsoorten. Wij leggen je echter graag uit wat de beste dingen zijn om wel te eten voor een goede workout! En het merendeel van deze producten koop je gewoon in één van onze shops!

Voeding die je wel kan eten voor je training

Je kiest voordat je gaat sporten maar best voor juiste en gezonde voeding in plaats van suikerrijke snacks. Maar hoe kies je de juiste koolhydraten en de beste voeding voor het sporten? Wij sommen enkele tips voor je op:

1. Drie tot vier uur voor je training

Enerzijds is je sportieve prestatie beter wanneer je eerst iets eet en niet sport op een nuchtere maag, maar anderzijds wil je natuurlijk niet met een spijsverteringsstelsel in volle werking aan je training beginnen. Studies tonen aan je het best iets eet zo’n drie à vier uur voor je gaat sporten. Vetten zijn pas na zes tot negen uur later verteerd, dus die laat je maar beter achterwege wanneer er een workout op je schema staat.

2. Koolhydraten zijn key

Wanneer je sport, of dat nu lopen, voetballen of een andere sport is, hebben de spieren die je gebruikt koolhydraten en dus eten nodig. Daardoor kies je het beste voor producten die veel koolhydraten, zetmeel en graan bevatten. Denk hierbij maar aan rijst, brood, pasta en dergelijke. Ook een bord havermout is een goede optie.

3. Fruit

Als je minder dan drie tot vier uur voor je gaat sporten tijd hebt om iets te eten, ga je best voor een mengeling van (gedroogd) fruit en noten, eventueel gecombineerd met vruchtensap. Die bevatten enkelvoudige koolhydraten die snel opgenomen worden door het lichaam en je dus snel energie geven. De beste fruitsoort is een banaan, die vol vezels en kalium zit en langdurig energie geeft. Je droogt er bovendien ook minder snel van uit.

Het is echter wel belangrijk om te weten dat je niet per sé moet eten voordat je gaat sporten. Heb je geen honger en zit je nog vol van een vorige maaltijd? Dan is er geen reden om een snack te nuttigen voor je gaat trainen. Heb je toch honger en wil je weten wat je het beste eet voor je sport? Dan kom je langs in onze buurtwinkel voor al het power food én het advies dat je nodig hebt!