Home » Blog » Verras je gasten met lekkere en originele voorgerechten
Voorgerechten

Verras je gasten met lekkere en originele voorgerechten

Een uitnodiging voor een etentje brengt altijd een zekere opwinding met zich mee, maar vaak is het voorgerecht een ondergeschoven kindje. Mensen grijpen vaak naar standaard voorgerechten zoals Vitello Tonato of Carpaccio van rund, maar waarom niet meer de originele kant opgaan? In dit blogbericht delen we enkele verrassend eenvoudige, snelle, maar lekkere én originele voorgerechten die je gasten zeker zullen imponeren.

Bruschetta van geitenkaas en vijgen
Ingrediënten
  • Vers stokbrood
  • Verse geitenkaas
  • Verse vijgen
  • Honing
  • Verse tijm
Bereiding
  1. Snijd het stokbrood in plakjes en rooster ze lichtjes.
  2. Besmeer de plakjes met geitenkaas.
  3. Snijd de vijgen in dunne plakjes en leg ze bovenop de geitenkaas.
  4. Druppel wat honing over de bruschetta en garneer met verse tijm.

Geroosterde pompoensoep met kokosmelk en gember
Ingrediënten
  • Pompoen
  • Kokosmelk
  • Verse gember
  • Ui
  • Knoflook
  • Groentebouillon
  • Verse koriander (optioneel, als garnering)
  • Chilivlokken (optioneel, voor extra pit)
Bereiding
  1. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden.
  2. Rooster de pompoen in de oven tot ze zacht zijn.
  3. Fruit ui, knoflook en gember in een pan.
  4. Voeg de geroosterde pompoen toe en bak kort mee.
  5. Voeg kokosmelk en groentebouillon toe en laat sudderen.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  7. Breng op smaak met zout, peper en eventueel chilivlokken.
  8. Garneer met verse koriander voor een frisse touch.

Aziatische tempura van garnalen
Ingrediënten
  • Garnalen
  • Bloem
  • Maïszetmeel
  • IJswater
  • Sojasaus
  • Rijstazijn
  • Honing
  • Verse gember
  • Knoflook
  • Lente-ui (voor garnering)
  • Sesamzaadjes (voor garnering)
Bereiding
  1. Maak een beslag door bloem, maïszetmeel en ijswater te mengen tot een gladde massa.
  2. Voeg een snufje zout toe aan het beslag.
  3. Marineer de garnalen in een mengsel van sojasaus, rijstazijn, honing, gember en knoflook.
  4. Verhit olie in een pan tot 180°C.
  5. Haal de garnalen door het beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Garneer met gesneden lente-ui en sesamzaadjes.

Carpaccio van rode biet met geitenkaas en walnoten
Ingrediënten
  • Garnalen
  • Bloem
  • Maïszetmeel
  • IJswater
  • Sojasaus
  • Rijstazijn
  • Honing
  • Verse gember
  • Knoflook
  • Lente-ui (voor garnering)
  • Sesamzaadjes (voor garnering)
Bereiding
  • Maak een beslag door bloem, maïszetmeel en ijswater te mengen tot een gladde massa.
  • Voeg een snufje zout toe aan het beslag.
  • Marineer de garnalen in een mengsel van sojasaus, rijstazijn, honing, gember en knoflook.
  • Verhit olie in een pan tot 180°C.
  • Haal de garnalen door het beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Garneer met gesneden lente-ui en sesamzaadjes.

Mini Beef Wellingtons
Ingrediënten
  • Biefstukjes (bij voorkeur ossenhaas)
  • Bladerdeeg
  • Champignons
  • Ui
  • Knoflook
  • Verse tijm
  • Dijon-mosterd
  • Ei (losgeklopt, voor het glazuur)
  • Zout en peper
Bereiding
  • Bak de biefstukjes kort aan beide kanten in een pan, zodat ze nog rood zijn van binnen. Laat afkoelen.
  • Snijd champignons, ui en knoflook fijn en bak ze in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg verse tijm toe.
  • Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met een dun laagje Dijon-mosterd.
  • Verdeel het champignonmengsel over het bladerdeeg.
  • Leg de gebakken biefstukjes op het champignonmengsel.
  • Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan. Snijd overtollig deeg af.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei voor een glanzende afwerking.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
  • Laat enkele minuten rusten voor het serveren.

Met deze eenvoudige, snelle en originele voorgerechten zorg je ervoor dat je gasten meteen onder de indruk zijn van jouw culinaire vaardigheden. Veel plezier met koken en geniet van het samen zijn!