Home » Blog » De beste gerechten voor op Valentijnsdag

De beste gerechten voor op Valentijnsdag

Valentijnsdag staat voor de deur en wat is er nu romantischer dan samen genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd? Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of net begint in de keuken, er zijn talloze recepten die perfect zijn om deze speciale dag te vieren. Hier zijn enkele suggesties voor romantische gerechten op Valentijnsdag die gegarandeerd indruk zullen maken op je geliefde. En het gemakkelijkste van alles? Je kan al je ingrediënten gewoon terugvinden in onze shop bij jou in de buurt!

Aardbeien met chocolade

Het is moeilijk om iets zoets te weerstaan op Valentijnsdag, en aardbeien met chocolade staan bekend als een klassiek, sensueel gerecht.

Oesters

Er wordt gezegd dat oesters het libido verhogen. Creëer een intieme sfeer door verse oesters te serveren, eventueel met een vleugje citroen of een zelfgemaakte mignonette-saus.

Sushi voor twee

Maak samen sushi en geniet van het creëren van kleine rollen gevuld met jouw favoriete ingrediënten. Het samenstellen van deze hapjes kan een sensuele en leuke activiteit zijn.

Romantisch diner bij kaarslicht

Kies voor een gerecht dat je samen kunt bereiden, zoals een heerlijke risotto. De continue roerbeweging in combinatie met de aroma’s die vrijkomen, zorgt voor een intieme sfeer terwijl jullie samen koken.

Chocolade lava cake

Sluit de maaltijd af met een decadent dessert. Een zachte, warme chocoladecake met een smeuïge binnenkant is perfect om te delen en zorgt voor een sensuele afsluiting van de avond.

Wijnpairing

Vergeet niet om de maaltijd te complementeren met een goed gekozen wijn. Kies een fles die past bij de gerechten en die de smaken verbetert terwijl jullie samen genieten.

Belangrijker dan de gerechten voor Valentijnsdag zelf is de verbinding die je creëert tijdens het bereiden en delen van de maaltijd. Vergeet niet om aandacht te besteden aan de presentatie van de gerechten, en creëer een sfeer met kaarslicht, zachte muziek en een vleugje romantiek om de avond compleet te maken. Op Valentijnsdag draait het tenslotte om het vieren van de liefde en het koesteren van de momenten die je deelt met je dierbare. Cheers op een heerlijke en sensuele avond vol liefde en genegenheid!