Home » Blog » Recepten en ideeën voor het perfecte paasontbijt
paasontbijt

Recepten en ideeën voor het perfecte paasontbijt

Op Pasen is het tijd om onze tafels te dekken met kleurrijke lekkernijen en onze smaakpapillen te verwennen met heerlijke gerechten. Of je nu een intiem ontbijt organiseert voor je naaste familie of een vrolijke brunch voor vrienden en familie, wij hebben enkele fantastische recepten en ideeën om het perfecte paasontbijt te maken.

Paasnestjes met eieren
Ingrediënten
  • Mini-filodeeg cups
  • Eieren
  • Verse kruiden (bieslook, peterselie)
  • Zout en peper naar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plaats de mini-filodeeg cups op een bakplaat.
  3. Breek voorzichtig een ei in elke cup.
  4. Bestrooi met zout, peper en verse kruiden.
  5. Bak gedurende 10-12 minuten, of tot de eieren gaar zijn.
  6. Serveer warm en geniet van het knapperige filodeeg met de romige dooier!

Geroosterde asperges met prosciutto
Ingrediënten
  • Groene asperges
  • Prosciutto
  • Olijfolie
  • Balsamico glazuur
  • Zout en peper naar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de groene asperges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  3. Rooster ze gedurende 10-12 minuten, tot ze knapperig en licht gebruind zijn.
  4. Wikkel elke asperge in een plakje prosciutto.
  5. Druppel er wat balsamico glazuur over voor een zoete finishing touch.

Muffins met citroen en blauwe bessen
Ingrediënten
  • Bloem
  • Baking soda
  • Suiker
  • Citroen zest
  • Blauwe bessen
  • Eieren
  • Melk
  • Gesmolten boter
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinpan met papieren vormpjes.
  2. Meng bloem, baking soda, suiker en citroen zest in een grote kom.
  3. Voeg de blauwe bessen toe aan het bloemmengsel en roer voorzichtig.
  4. Klop de eieren los in een aparte kom en voeg melk en gesmolten boter toe.
  5. Giet het eimengsel in het bloemmengsel en roer tot alles net gemengd is.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Frisse aardbeiensalade met munt
Ingrediënten
  • Verse aardbeien
  • Verse muntblaadjes
  • Feta kaas
  • Balsamico glazuur
  • Honing
Instructies
  1. Snijd de aardbeien in plakjes en doe ze in een grote kom.
  2. Scheur de muntblaadjes en voeg ze toe aan de kom.
  3. Verkruimel de feta kaas bovenop de salade.
  4. Besprenkel met balsamico glazuur en een drizzle honing voor wat zoetheid.
  5. Voor een extra feestelijke touch kun je wat gehakte noten toevoegen.

Met deze heerlijke recepten en ideeën wordt je paasontbijt/-brunch gegarandeerd een succes! Of je nu kiest voor hartige gerechten of zoete lekkernijen, het belangrijkste is om samen te genieten van goed eten en elkaars gezelschap in deze speciale tijd van het jaar. Vrolijk Pasen!