Home » Blog » Voeding meenemen op het vliegtuig of de trein

Voeding meenemen op het vliegtuig of de trein

Of je nu van plan bent om te reizen met het vliegtuig of de trein, het kopen van snacks en eten in onze shops voor onderweg is een gewoonte die veel reizigers koesteren. Maar in hoeverre is het toegestaan om voeding mee te nemen op reis op het vliegtuig en op de trein in België? Laten we eens kijken naar de richtlijnen met betrekking tot het meenemen van eten in zowel vliegtuigen als treinen. Wees gerust! In onze buurtwinkels kan je voor je reis met de wagen in ieder geval al al je favoriete snacks en drankjes kopen!

Eten meenemen op het vliegtuig

In België gelden er specifieke regels met betrekking tot het meenemen van eten op een vliegtuig. Over het algemeen is het toegestaan om eten mee te nemen in je handbagage. Dit omvat snacks zoals koekjes, sandwiches, fruit en andere voorverpakte items. Vloeibaar voedsel, zoals soepen of sauzen, mag worden meegenomen, maar wel binnen de beperkingen die gelden voor vloeistoffen in handbagage (meestal niet meer dan 100 ml per verpakking en alle verpakkingen moeten in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van maximaal één liter passen).

Bij internationale reizen kunnen de regels variëren, dus het is verstandig om voor vertrek de specifieke voorschriften van de luchtvaartmaatschappij en de bestemming te controleren.

Eten meenemen op de trein

In tegenstelling tot vliegreizen zijn de regels met betrekking tot het meenemen van eten op treinen over het algemeen minder streng. Reizigers in België kunnen zonder veel beperkingen eten meenemen in de trein. Dit omvat snacks, drankjes en zelfs warm eten, zolang het andere passagiers niet stoort en geen geurhinder veroorzaakt.

Het is echter altijd goed om rekening te houden met medepassagiers en netheid in openbare ruimtes. Verpak voedsel dus op een manier die gemakkelijk en zonder veel rommel gegeten kan worden.

Met andere woorden: kom voor je op reis vertrekt al je favoriete snacks in onze shops kopen

Over het algemeen is het toegestaan om voeding mee te nemen op zowel het vliegtuig als de trein in België, maar er zijn verschillende regels en richtlijnen om in gedachten te houden. Het is altijd aan te raden om voor vertrek de specifieke voorschriften van de vervoerder te controleren om eventuele verrassingen te voorkomen.

Het meenemen van je favoriete snacks en hapjes kan een leuke toevoeging zijn aan je reiservaring, maar vergeet niet om rekening te houden met andere passagiers en de geldende voorschriften. Zo kun je optimaal genieten van je reis, met je favoriete snacks van onze bakkerij of buurtwinkel bij de hand!