Home » Blog » Onze favoriete originele zomercocktails

Onze favoriete originele zomercocktails

Met de zomer in volle bloei is het tijd om je cocktailgame naar nieuwe hoogten te tillen met innovatieve drankjes die je smaakpapillen betoveren. Laat de standaardrecepten achterwege en ontdek enkele van onze favoriete verrassende en originele ideeën voor zomercocktails. Deze creaties zijn gegarandeerd de sterren van je zomerse bijeenkomsten.

Dragonfruit Zing Mojito

Vervang de standaard munt in je Mojito door de exotische smaak van dragonfruit. Pureer verse dragonfruit en voeg het toe aan je gebruikelijke mix van rum, limoen en suiker. Voeg een vleugje gemberbier toe voor een pittige kick en geniet van een kleurrijke, zomerse explosie in je glas.

Basilicum-Komkommer Gin Fizz

Geef de klassieke Gin Fizz een verfrissende twist door basilicum en komkommer toe te voegen. Muddle verse basilicum en komkommerschijfjes in een shaker, voeg gin, vers limoensap en een scheutje eenvoudige siroop toe. Schud het geheel krachtig en zeef het in een glas met ijs voor een verkoelende en aromatische ervaring.

Zwarte Bes-Balsamico Smash

Verras je gasten met een gedurfde combinatie van smaken door zwarte bessen en balsamicoazijn toe te voegen aan je gebruikelijke bourbon smash. Muddle de zwarte bessen, voeg balsamicoazijn en bourbon toe, en shake het geheel met ijs. Zeef het in een glas met crushed ice en ervaar de unieke harmonie tussen zoet, zuur en krachtige bourbontonen.

Gegrilde Ananas-Rozemarijn Tequila Sunrise

Voeg een vleugje grillen toe aan je Tequila Sunrise door gegrilde ananas en rozemarijn te incorporeren. Gril verse ananasschijven, muddle ze met tequila en vers sinaasappelsap. Voeg een scheutje grenadine toe voor die kenmerkende zonsopganglook en geniet van een zomerse traktatie met een hartige twist.

Lavendel-Perzik Spritz

Geef een verfijnde draai aan de spritz met de toevoeging van lavendel en perzik. Maak een lavendelsiroop door gedroogde lavendelbloemen te laten trekken in een eenvoudige siroop. Voeg perzikpuree, prosecco en een scheutje bruiswater toe voor een elegante en verfrissende zomerse spritz.

Onze favoriete originele zomercocktails bieden een smaakvolle reis door nieuwe en opwindende combinaties. Durf buiten de gebaande paden te treden en experimenteer met unieke ingrediënten, die je bovendien in jouw buurtwinkel van l’Unique terugvindt, om een onvergetelijke ervaring te creëren voor jou en je gasten. Proost op een zomer vol innovatie, verfrissing en heerlijke momenten!