Scampi’s zijn een ware traktatie uit de zee. Hun zoete, delicate smaak en stevige textuur maken ze geliefd bij fijnproevers over de hele wereld. Van eenvoudige voorgerechten tot indrukwekkende hoofdgerechten, hier zijn 10 heerlijke recepten met scampi’s die je smaakpapillen zeker zullen verwennen.

Scampi’s in knoflookboter
Een klassieker die nooit teleurstelt! Bak de scampi’s kort in wat boter en knoflook, bestrooi met verse peterselie en serveer met een partje citroen.

Gegrilde scampi’s met citroen en kruiden
Marineer de scampi’s in een mengsel van olijfolie, citroensap, gehakte kruiden zoals tijm en rozemarijn, en wat zout en peper. Rijg ze aan spiesjes en gril ze tot ze mooi roze zijn.

Scampi’s met een salsa van mango en avocado
Maak een frisse salsa van stukjes mango, avocado, rode ui, jalapeno, limoensap en koriander. Serveer deze boven op gebakken scampi’s voor een heerlijk tropische smaakexplosie.

Scampi’s in romige tomatensaus
Bak de scampi’s samen met wat gehakte ui en knoflook, voeg dan tomatenblokjes en room toe. Laat sudderen tot de saus dikker wordt en serveer met pasta of rijst.

Thaise curry met scampi’s
Bak rode currypasta in wat kokosmelk, voeg groenten zoals paprika, bamboescheuten en courgette toe, samen met de scampi’s. Laat sudderen tot alles gaar is en serveer met gestoomde jasmijnrijst voor een heerlijk gerecht met curry!

Scampi’s met chili en limoen
Bak de scampi’s met gehakte rode chilipeper, knoflook en geraspte limoenschil voor een pittige en verfrissende smaak.

Scampi’s met pesto en cherrytomaatjes
Roer verse basilicumpesto door gekookte pasta en voeg gebakken scampi’s en gehalveerde cherrytomaatjes toe voor een eenvoudige maar verrukkelijke maaltijd.

Gegrilde scampi’s in witte wijnsaus
Bak de scampi’s kort in wat boter en blus af met witte wijn. Voeg dan room toe en laat inkoken tot een romige saus. Serveer met vers gebakken stokbrood om in de saus te dippen.

Pittige scampi’s met cajunkruiden
Wrijf de scampi’s in met cajunkruidenmix en bak ze snel in een hete pan. Serveer met een zijde van maïskolfjes en aardappelpuree voor een zuidelijk geïnspireerde maaltijd. (Bron foto: IStock)

Scampi’s in romige mosterdsaus
Bak de scampi’s en blus af met een mengsel van room, grove mosterd en een scheutje witte wijn. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt en serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten voor een verrukkelijke maaltijd.
Of je nu houdt van pittig, romig, exotisch of klassiek, deze 10 heerlijke recepten met scampi’s bieden voor elk wat wils. Dus duik in de zee van smaken en geniet van een culinair avontuur met deze veelzijdige zeevruchten!