Home » Blog » Hoe je een perfecte High Tea organiseert: een gids

Hoe je een perfecte High Tea organiseert: een gids

Wanneer je een High Tea organiseert, zorg je voor een geweldige manier om vrienden, familie of collega’s samen te brengen voor een smakelijk samenzijn. Deze Britse traditie, die oorspronkelijk ontstond in de 19e eeuw, is geëvolueerd tot een geliefd sociaal evenement waarbij thee, heerlijke lekkernijen en goed gezelschap centraal staan. Als je van plan bent om zo’n bijeenkomst te organiseren, volg dan deze stappen om een onvergetelijke High Tea te organiseren.

Stap 1: Kies de datum, tijd en locatie van de High Tea die je organiseert

Wanneer je een High Tea organiseert, moet je natuurlijk een geschikte datum en tijd selecteren. Meestal worden High Tea’s in de namiddag gehouden, rond 14:00 uur of 15:00 uur. Kies ook een locatie die voldoende ruimte biedt voor je gasten en tafels om alle lekkernijen te presenteren.

Stap 2: Stel de uitnodigingen op

Maak uitnodigingen die de details van het evenement bevatten: datum, tijd, locatie en eventuele verzoeken voor dieetwensen. Je kunt papieren uitnodigingen versturen of e-mails/berichten gebruiken voor een informelere benadering.

Stap 3: Creëer een menu

Een traditionele High Tea bestaat uit hartige en zoete gerechten. Denk aan scones met room en jam, sandwiches met verschillende vullingen, kleine gebakjes, cakes en koekjes. Zorg voor een goede mix van smaken en texturen. Vergeet ook niet een variatie aan theeën te voorzien, van klassieke zwarte thee tot verfrissende groene thee en kruideninfusies.

Stap 5: Bereid de maaltijd en drankjes voor

Bak de scones en maak de sandwiches en gebakjes klaar op de dag van de High Tea voor een optimale versheid. Zorg ervoor dat je voldoende thee zet en houd verschillende theepotten warm, elk met een andere theesoort.

Stap 6: Geniet van de high tea

Het belangrijkste is om te genieten van het moment! Serveer de lekkernijen en thee aan je gasten en moedig ze aan om van het eten, de thee en het gezelschap te genieten. Dit is een geweldige gelegenheid om met elkaar te praten en te ontspannen.

Wanneer je een High Tea organiseert, zal je merken dat het heel wat planning vergt. Het resultaat is echter vaak een bijeenkomst vol gezelligheid en heerlijk eten. Het draait allemaal om het creëren van een ontspannen en plezierige sfeer waarin iedereen kan genieten van lekkernijen en goed gezelschap. Met deze stappen kun je een memorabele High Tea organiseren die je gasten nog lang zullen herinneren. Cheers en geniet van de thee!