Pasta is vaak de redder in nood als het gaat om snelle, bevredigende maaltijden. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een korte kooktijd, kun je in minder dan 20 minuten smakelijke en snelle pasta’s op tafel toveren. Of je nu weinig tijd hebt na een lange werkdag of gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan, deze 10 recepten voor snelle pasta’s zullen je smaakpapillen verwennen zonder al te veel gedoe.
Spaghetti Aglio e Olio
- Kook spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit olijfolie in een pan en voeg fijngehakte knoflook en rode pepervlokken toe.
- Bak tot de knoflook goudbruin is, meng met de gekookte pasta en bestrooi met verse peterselie en Parmezaanse kaas.

Pasta met pesto en cherrytomaten
- Kook je favoriete pasta en meng met verse basilicumpesto.
- Voeg gehalveerde cherrytomaten toe en garneer met extra basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Pasta carbonara
- Kook spaghetti en bak spekjes knapperig.
- Meng de gekookte pasta met een mengsel van losgeklopte eieren, geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper.
- Voeg de gebakken spekjes toe en roer goed door tot de saus romig is.

One-pan pasta met tomatensaus
- Bak gehakte ui en knoflook in een pan en voeg tomatensaus toe.
- Voeg ongekookte pasta toe aan de saus en genoeg water zodat de pasta bedekt is.
- Laat sudderen tot de pasta gaar is en serveer met verse basilicum en geraspte kaas.

Pasta primavera
- Kook pasta en roerbak seizoensgroenten zoals courgette, paprika en cherrytomaten.
- Meng de groenten met de pasta en een scheutje olijfolie.
- Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.


Pasta met citroen en knoflook
- Kook spaghetti en bewaar een kopje van het kookwater.
- Meng de pasta met fijn geraspte citroenschil, knoflook, olijfolie en een scheutje van het kookwater.
- Breng op smaak met zout, peper en verse kruiden zoals tijm of oregano.

Romige spinaziepasta
- Kook pasta en roerbak verse spinazie in een pan met knoflook en room.
- Meng de spinaziesaus met de pasta en voeg eventueel geraspte mozzarella toe voor extra romigheid.

Spaghetti met tonijn en citroen
- Kook pasta en meng met tonijn uit blik, fijngehakte knoflook, citroensap en olijfolie.
- Voeg gehakte peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Pasta met champignonsaus
- Bak champignons in boter met knoflook en tijm.
- Voeg room toe en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Meng met gekookte pasta en bestrooi met verse peterselie.

Pasta puttanesca
- Bak ansjovisfilets, knoflook, kappertjes en olijven in olijfolie.
- Voeg tomatensaus toe en laat sudderen.
- Meng met gekookte pasta en garneer met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Met deze recepten voor snelle pasta’s kun je binnen een mum van tijd een smakelijke maaltijd op tafel zetten. Of je nu houdt van klassieke smaken of graag experimenteert met nieuwe ingrediënten, die wij voorzien in onze shops voor jou: er is voor elk wat wils. Geniet van je heerlijke snelle pasta’s!