Er gaat niets boven de romige textuur en rijke smaak van burrata en mozzarella in verschillende soorten recepten. Of je nu een simpele salade maakt of een verfijnd voorgerecht, deze kazen tillen elk gerecht naar een hoger niveau. Hier zijn tien verrukkelijke receptenmet burrata of mozzarella die je zeker eens moet proberen.
Burrata caprese
Een klassieke salade die iedereen kent en liefheeft.
Ingrediënten
- 2 burrata bollen
- 4 tomaten, in plakjes
- Verse basilicum
- Extra vierge olijfolie
- Balsamico-azijn
- Zout en peper
Instructies
- Schik de tomatenplakjes op een schaal.
- Leg de burrata bollen in het midden.
- Bestrooi met verse basilicum, zout en peper.
- Besprenkel met olijfolie en balsamico azijn.
- Serveer direct.
Salade van gegrilde perzik en mozzarella
Een zomerse salade met een verrassende twist.
Ingrediënten
- 2 rijpe perziken, gehalveerd en gegrild
- 2 bollen mozzarella, in plakjes
- Rucola
- Honing
- Balsamico glazuur
- Zout en peper
Instructies
- Gril de perziken tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Schik de rucola op een bord en leg de gegrilde perziken en mozzarella plakjes erop.
- Besprenkel met honing en balsamico glazuur.
- Breng op smaak met zout en peper.
Bruschetta van burrata en tomaten
Perfect als voorgerecht of snack.
Ingrediënten
- 1 stokbrood, in plakjes
- 2 tomaten, fijngehakt
- 1 bol burrata
- Verse basilicum
- Knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Rooster de stokbroodplakjes.
- Meng de tomaten met knoflook, olijfolie, zout en peper.
- Scheur de burrata en verdeel over de broodjes.
- Top af met de tomatenmix en verse basilicum.
Kipfilet gevuld met mozzarella
Een heerlijk hoofdgerecht dat iedereen zal verrassen.
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 bollen mozzarella, in plakjes
- Gedroogde tomaten
- Verse spinazie
- Zout en peper
- Olijfolie
Instructies
- Snijd de kipfilets in, maar niet helemaal door.
- Vul met mozzarella, gedroogde tomaten en spinazie.
- Sluit de kipfilets en zet vast met tandenstokers.V
- erhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin en gaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
Pasta met burrata
Een romige pasta die je in een handomdraai maakt.
Ingrediënten
- 400g spaghetti
- 2 bollen burrata
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Cherry tomaten, gehalveerd
- Verse basilicum
- Olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de verpakking.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook en cherry tomaten kort aan.
- Meng de gekookte pasta met de knoflook en tomaten.
- Verdeel de burrata over de pasta en garneer met basilicum.
- Breng op smaak met zout en peper.
Mozzarella en prosciutto plank
Een elegante borrelplank voor speciale gelegenheden. (Bron foto: IStock)
Ingrediënten
- 2 bollen mozzarella, in plakjes
- 150g prosciutto
- Diverse olijven
- Gedroogde vijgen
- Verse basilicum
- Olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Schik de mozzarella, prosciutto, olijven en gedroogde vijgen op een plank.
- Bestrooi de mozzarella met verse basilicum, zout en peper.
- Besprenkel met olijfolie en serveer.
Pizza met burrata
Een verfijnde pizza die iedereen zal bekoren.
Ingrediënten
- Pizzadeeg
- 2 bollen burrata
- Cherry tomaten, gehalveerd
- Verse basilicum
- Olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Rol het pizzadeeg uit en besprenkel met olijfolie.
- Verdeel de cherry tomaten over het deeg.
- Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 220°C tot de rand knapperig is.
- Haal uit de oven en verdeel de burrata erover.
- Garneer met basilicum, zout en peper.
Mozzarella en courgette frittata
Een gezond en voedzaam ontbijt of lunch.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 bol mozzarella, in blokjes
- 1 courgette, geraspt
- Verse peterselie
- Zout en peper
- Olijfolie
Instructies
- Klop de eieren los met zout en peper.
- Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de geraspte courgette kort aan.
- Giet de eieren erbij en voeg de mozzarella toe.
- Laat de frittata stollen op laag vuur en zet dan nog even onder de grill.
- Garneer met verse peterselie en serveer.
Salade van burrata en aardbei
Een frisse salade met een zoete twist.
Ingrediënten
- 2 bollen burrata
- Aardbeien, in plakjes
- Rucola
- Balsamico glazuur
- Zout en peper
Instructies
- Schik de rucola op een bord.
- Verdeel de burrata en aardbeien over de rucola.
- Besprenkel met balsamico glazuur.
- Breng op smaak met zout en peper.
Gevulde paprika’s met mozzarella
Een kleurrijk en smakelijk gerecht dat perfect is voor de zomer.
Ingrediënten
- 4 paprika’s, gehalveerd en ontzaad
- 2 bollen mozzarella, in blokjes
- Cherry tomaten, gehalveerd
- Verse basilicum
- Olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Vul de paprika’s met mozzarella en cherry tomaten.
- Leg de paprika’s op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200°C tot de paprika’s zacht zijn.
- Garneer met verse basilicum, zout en peper.
Geniet van deze verrukkelijke recepten en laat je smaakpapillen verwennen door de romige texturen van burrata en mozzarella!