Home » Blog » Heerlijke pasta met pompoen

Heerlijke pasta met pompoen

Pasta en pompoen vormen een verrassende combinatie die niet alleen voedzaam is, maar ook vol van smaak. Deze blogpost bevat een paar heerlijke recepten die zowel vegetariërs als vlees- en visliefhebbers zullen aanspreken. Dus, pak je kookschort en laten we aan de slag gaan!

Pasta met pompoen en salie


Ingrediënten
  • 400 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of fettuccine)
  • 500 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 50 g ongezouten boter
  • Een handvol verse salieblaadjes
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje nootmuskaat
Instructies
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Bewaar een kopje van het kookwater en giet de pasta af.
  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak deze ongeveer 10 minuten, tot hij zacht begint te worden. Voeg de salie toe en bak nog eens 2-3 minuten.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met pompoen en salie. Roer goed door en voeg een beetje van het kookwater toe als het te droog is.
  • Haal van het vuur en meng er de Parmezaanse kaas doorheen. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat. Geniet ervan!

Romige pasta met pompoen en kip


Ingrediënten
  • 400 g penne of rigatoni
  • 300 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 400 g pompoenpuree (vers of uit blik)
  • 200 ml room
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas voor garnering
Instructies
  • Kook de pasta in een pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de kipfilet in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  • In dezelfde pan, voeg nog wat olijfolie toe en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Roer de pompoenpuree en room door de uien en laat het een paar minuten sudderen. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de pasta en gebakken kip toe aan de saus en meng goed door. Laat het geheel nog even opwarmen.
  • Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel verse kruiden. Smullen maar!

Pasta met pompoen en scampi’s


Ingrediënten
  • 400 g spaghetti of linguine
  • 300 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 300 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 ml visbouillon
  • 100 ml room
  • 1 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering
Instructies
  • Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en voeg de pompoen toe. Bak ongeveer 5-7 minuten tot de pompoen zacht is.
  • Voeg de knoflook en garnalen toe aan de pan en bak tot de garnalen roze worden. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
  • Giet de visbouillon en room erbij. Laat het een paar minuten sudderen en breng op smaak met chilivlokken, zout en peper.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng goed.
  • Garneer met verse peterselie en geniet van deze smakelijke maaltijd!

Pasta met pompoen en spinazie


Ingrediënten
  • 400 g fusilli of farfalle
  • 300 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 150 g verse spinazie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje nootmuskaat
Instructies
  • Kook de pasta in een pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze 8-10 minuten, totdat ze zacht zijn.
  • Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm het geheel.
  • Voeg de gekookte pasta toe en meng goed. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en geniet van dit kleurrijke gerecht!

Pasta met pompoen en spek


Ingrediënten
  • 400 g penne of rigatoni
  • 200 g spekreepjes
  • 300 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml kippenbouillon
  • 150 ml room
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse tijm of peterselie voor garnering
Instructies
  • Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de spekreepjes tot ze krokant zijn. Haal het spek uit de pan en zet opzij.
  • In dezelfde pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze glazig zijn. Voeg de pompoen toe en bak deze 8-10 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de kippenbouillon en room erbij en laat het geheel een paar minuten sudderen.
  • Voeg de gekookte pasta en het spek toe aan de pan en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met verse tijm of peterselie en geniet van deze hartige maaltijd!

Pasta met pompoen en zalm


Ingrediënten
  • 400 g tagliatelle of spaghetti
  • 300 g zalmfilet, in blokjes gesneden
  • 300 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 ml room
  • 100 ml visbouillon
  • 1 theelepel citroensap
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse dille voor garnering
Instructies
  • Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en voeg de pompoenblokjes toe. Bak ze ongeveer 8 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten.
  • Voeg de zalmblokjes toe aan de pan en bak deze 4-5 minuten, totdat ze gaar zijn.
  • Giet de visbouillon en room erbij. Voeg het citroensap toe en laat het een paar minuten sudderen.
  • Voeg de gekookte pasta toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met verse dille en geniet van deze romige zalm pasta!

Pasta met pompoen en kruidige worst


Ingrediënten
  • 400 g penne of rigatoni
  • 300 g gekruide worst (bijvoorbeeld chorizo of Italiaanse worst), in stukjes
  • 300 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml tomatensaus
  • 100 ml room
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering
Instructies
  • Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de worststukjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de worst uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit tot ze glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze 8-10 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de tomatensaus en room erbij en laat het geheel een paar minuten sudderen.
  • Voeg de gekookte pasta en de gebakken worst toe aan de pan en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met verse basilicum en geniet van deze kruidige maaltijd!

Pasta met pompoen en gorgonzola


Ingrediënten
  • 400 g linguine of spaghetti
  • 300 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 150 g gorgonzola, verkruimeld
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml room
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Walnoten, grof gehakt voor garnering
  • Verse peterselie voor garnering
Instructies
  • Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de pompoen toe. Bak deze ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog eens 3-4 minuten.
  • Roer de gorgonzola en room erdoor en laat het geheel een paar minuten sudderen.
  • Voeg de gekookte pasta toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met gehakte walnoten en verse peterselie. Geniet van deze romige, hartige pasta!

Pasta met pompoen is een veelzijdige combinatie die gemakkelijk kan worden aangepast aan je voorkeuren. Of je nu een vegetariër bent of de voorkeur geeft aan vlees of vis, deze recepten bieden voor ieder wat wils. Probeer ze eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaken!