Pasta en vis vormen een perfecte combinatie voor een voedzame en smaakvolle maaltijd. Of je nu zin hebt in iets lichts en gezonds of een rijke, romige saus, er is altijd een pastagerecht met vis dat aan je wensen voldoet. Hier zijn zeven heerlijke pastarecepten met vis die je zeker moet proberen!
Spaghetti met garnalen en knoflook
Ingrediënten
- 200g spaghetti
- 300g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Verse peterselie, gehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook en rode peper toe. Bak tot de knoflook goudbruin is.
- Voeg de garnalen toe en bak tot ze roze en gaar zijn.
- Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte spaghetti met de garnalen en saus.
- Bestrooi met verse peterselie en serveer.
Penne met zalm en spinazie
Ingrediënten
- 200g penne
- 200g zalmfilet, in blokjes
- 150g verse spinazie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 200ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van 1/2 citroen
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en sjalot toe. Bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de zalmblokjes toe en bak tot ze gaar zijn.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Roer de kookroom erdoor en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Meng de gekookte penne met de zalm- en spinaziesaus.
- Serveer warm.
Tagliatelle met tonijn en tomaten
Ingrediënten
- 200g tagliatelle
- 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
- 400g tomatenblokjes (blik)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de uitgelekte tonijn toe en meng goed.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte tagliatelle met de saus.
- Serveer direct.
Linguine met inktvis en cherrytomaten
Ingrediënten
- 200g linguine
- 300g inktvisringen
- 200g cherrytomaten, gehalveerd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- Verse basilicum, gehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en rode peper toe. Bak tot de knoflook goudbruin is.
- Voeg de inktvisringen toe en bak 2-3 minuten tot ze gaar zijn.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak nog eens 2 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte linguine met de inktvis en tomaten.
- Bestrooi met verse basilicum en serveer.
Fusilli met sardines en broccoli
Ingrediënten
- 200g fusilli
- 1 blikje sardines op olie, uitgelekt en in stukjes
- 200g broccoli, in kleine roosjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 citroen, in dunne plakjes
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoliroosjes in een aparte pan tot ze gaar zijn.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook toe. Bak tot de knoflook goudbruin is.
- Voeg de sardines en citroenplakjes toe en bak kort.
- Voeg de gekookte broccoli toe en meng goed.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte fusilli met de sardine- en broccolimengsel.
- Serveer warm.
Farfalle met gerookte makreel en courgette
Ingrediënten
- 200g farfalle
- 200g gerookte makreel, in stukjes
- 1 courgette, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 200ml room
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en sjalot toe. Bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de courgette toe en bak tot ze gaar zijn.
- Voeg de gerookte makreel en room toe en meng goed.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte farfalle met de makreel- en courgettesaus.
- Serveer direct.
Ravioli met krab en roomsaus
Ingrediënten
- 200g verse ravioli (bij voorkeur gevuld met kaas of spinazie)
- 200g krabvlees
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 200ml room
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Verse dille, gehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en sjalot toe. Bak tot ze zacht zijn.
- Voeg het krabvlees en de room toe en meng goed.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Meng de gekookte ravioli met de krab- en roomsaus.
- Bestrooi met verse dille en serveer.
Met deze zeven heerlijke en snelle pastarecepten met vis, kun je elke dag van de week een nieuwe culinaire ervaring beleven. Geniet van de verschillende smaken en texturen, en laat je verrassen door hoe eenvoudig het is om een indrukwekkend gerecht op tafel te zetten!